Blagdani su vrijeme u godini kada nam je svima lijepo, slavi se i svi smo posebno raspoloženi! Ali blagdansko vrijeme sa sobom nosi i dozu stresa jer svi žele biti najbolji domaćini. Tada na scenu stupaju blagdanski kokteli uz koje će i najveći ‘domaćin perfekcionist’ biti primoran uzeti pet minuta za sebe, a ni ekipa neće imati ništa protiv. Donosimo ti popis 6 najpoznatijih, a ti odaberi koji od njih će božićni mood dignut level više!

CRANBERRY MOSCOW MULE

Osvježavajući koktel koji je omiljen baš u svakoj sezoni i godišnjem dobu, ali kad je sezona grijanja, e to je pravo vrijeme za poduplati dozu! Kiselost brusnice savršeno se stapa s vodkom, a uz to, par kapljica limunovog soka daje dodatan touch cijelom koktelu. Kad ga prvi put probaš, sigurni smo da će ti postati omiljeno sezonsko i vansezonsko piće.

EGGNOG

Blagdanska tradicija koja se vani njeguje već stoljećima. Pa zašto ne bi probali i mi! Kremasti raj među koktelima, savršen način kako uživanje u blagdanima s obitelji i prijateljima dovesti na još veći nivo. Postoji nekoliko različitih načina kako se Eggnog priprema, ali osnovni sastojci uvijek ostaju isti: mlijeko, jaja, šećer i začini. Najbolji način za još dodatno začiniti ovaj koktel je doza ruma ili whiskyja. Uz to, možeš dodati i malo likera, voćnog soka ili čak kave. Ovaj koktel će sigurno donijeti dozu egzotike svakom slavlju!

PEPPERMINT MARTINI

Ovaj osvježavajući koktel je savršen za ispijanje pored vatre ili na blagdanskom partyju, a uz to, jednostavan je za pripremu, što znači – možeš više vremena provesti uživajući u blagdanskom duhu nego u kuhinji ili s one strane šanka. Za početak, potrebna ti je kvalitetna vodka, dodaj par kapi ekstrakta od mente, dobro promiješaj s ledom i dodaj u čaše za martini. Za kraj, dodaj candy cane ili grančicu mente kao dekoraciju i uživaj!

RUMCHATA SNOWBALL

Još jedan koktel čije će ti pripremanje ostaviti dovoljno vremena i za uživanje s društvom kojem ga pripremaš! Jer svakako imamo toliko toga za napraviti, a tako je malo vremena. Predlažemo Rumchata Snowball koktel! Napravljen je s rumom,  krem likerom i cimetom i savršen je za zagrijavanje u hladnoj, zimskoj noći. Najbolje od svega, gotov je dok kažeš keks!

CANDY CANE COCKTAIL

Bilo da svojoj proslavi želiš dodati malo blagdanskog štiha ili samo želiš ukusnu poslasticu, ovaj koktel sve pokriva. Osvježavajuće piće savršeno za bilo koje blagdansko okupljanje ili proslavu. Jednostavno, pomiješaj vodku, rakiju od metvice i sok od brusnice, sve dodaj u blender s ledom, dobro promiješaj i izlij u čaše. Za kraj, ukrasi sa stabljikom mente ili candy caneom.

SANTA’S LITTLE HELPER

U zimsko vrijeme ponekad ti jednostavno treba nešto da ti podigne raspoloženje. Tada na scenu nastupa Santa’s little helper koktel, savršen da te vrati u blagdanski duh. Sastoji se od vodke, soka od brusnice i đumbirovog slatkog soka. Kombinacija ova tri pića će ti sigurno izmamiti osmjeh na lice, a izbor ukrasa koji će ga učiniti još svečanijim je beskrajan!

Kokteli su jedna od najboljih stvari tijekom blagdana. Svečani su, ukusni i ono najvažnije, svojim okusima bude u tebi blagdanski duh i podsjećaju te da si i ti dio te priče. Ako si u potrazi za novim idejama koji će začinit božićno druženje, feel free! Od koktela s jajima, rumom, vodkom i mentom, kod nas ima svega, zato okupi svoje bližnje, smiksaj dobar koktel i svi zajedno uživajte! Živjeli!