Uvijek je dobro doma sa strane imati nešto spremno, kako bi se reklo „za goste“ – bilo da ciljano radimo party pa nam treba backup boca ili u slučaju da se neko bez najave pojavi na vratima. Mi ti donosimo listu pića koju uvijek trebaš imati sa strane, za svaki slučaj.

Prva i nezamjenjiva je vodka. Bez obzira na događaj, vodka je uvijek dobar izbor. Nije važno spremaš li zabavu ili je jednostavno želiš imati u kući, ona je uvijek pametan izbor. Može se koristiti u puno koktela, a može se ispijati i čista. Također je poželjna i u kuhinji, a cjenovno je prihvatljiva što je čini još i boljim odabirom.

Među poželjnim pićima nalazi se i rum. Može se konzumirati sam, u koktelu, uz konkretan obrok ili desert, kao i u njemu samome. Ima ih toliko različitih pa svatko može pronaći nešto za sebe, a ako želiš pročitati kako je nastao i kako se dijeli, pročitaj jedan od naših prijašnjih blogova posvećen isključivo njemu.

Gin, jedno od najpopularnijih pića zadnjih nekoliko godina. Bez obzira ideš li na klasičnu gin tonic varijantu, kuhani gin ili si više ljubitelj kompliciranijih koktela – s ginom sigurno nećeš pogriješiti. U moru različitih ginova, svatko će za sebe pronaći onaj koji mu najviše odgovara.

Za one malo hrabrije i „luđe“, na ovom popisu neizbježna je i tequila. Bilo da je piješ sa soli i limunom, u klasičnoj margariti ili nekom složenijem koktelu – uvijek je dobro imati bocu – dvije u pripremi. Naše preporuke definitivno odnosi Olmeca Blanco, Olmeca Dark Chocolate i Patron Silver.

Postoji nebrojeno situacija kada će dobro doći rezervna boca whiskyja u tvojoj kući. Nova godina, rođendan, rođenje djeteta, spremanje za prvi dejt ili je jednostavno došlo do spontanog druženja, u svim tim situacijama dobra stvar je izvaditi bocu dobrog whiskyja na stol.  Možda ti je samo bio dug dan na poslu i treba ti opuštanje – tu uskače on. Jameson, Four Roses, Jack Daniel’s – to su gospoda koja će svakako dignuti atmosferu.

Kad se radi o punjenu tvog kućnog bara, ovih par pića su ti must have i svaku će priliku učiniti puno boljom i opuštenijom. Zato provjeri što od navedenog možeš pronaći kod nas i podigni svoj dom na još veći nivo!