Savršen blagdanski punč za koji sve sastojke imate kod kuće

Do Božića nas dijeli svega par dana i ‘tajming’ je savršen da u svoje standardne tople napitke uvrstiš i topli punč! Piće koje smo sto puta vidjeli u američkim filmovima, a i kod nas je iz godine u godinu sve popularniji, posebno u zimske dane.

Sve je hladnije, blagdanske čarolije je svakom minutom sve više, a topli napitak savršeno se uklapa u ovakve dane! On ne znači nužno čaj ili kuhano vino! Vrijeme je za – punč!

Punč korijene vuče iz Indije, još iz davnog 17. stoljeća. U njemu su uživali i pirati i mornari Kraljevske mornarice, a danas u njemu uživaju ljudi diljem svijeta!

Dobro prija u svim situacijama – u društvu ili dok  ‘bingeaš’ omiljenu seriju! Postoji bezbroj recepata za razne varijacije ovog ukusnog, toplog, slatkog pića. S vremenom se receptura punča mijenjala. Danas se poslužuje u hladnoj i toploj verziji, a mi ćemo se za sada držati tople koja nam više odgovara u ovo vrijeme.

Prije nego prijeđemo na naš recept, trebali bi znati za veliku tajnu oko pripreme savršenog punča: ključ je u balansu! Ni jedan sastojak, ni gorčina, ni slatkoća, ni alkohol, ne smije se isticati više od drugog sastojka.

Recept za savršen blagdanski punč

Sad kad smo upoznati sa svim tajnama i trikovima, možemo krenuti.

Sastojci

2 naranče

2 žlice smeđeg šećera

1 vanilin šećer

1 štapić cimeta u kori

250 ml crnog vina

20 ml ruma

klinčići

Priprema

Naranče iscijedi, dodaj šećer, vanilin šećer, cimet i klinčiće. Kratko prokuhaj i procijedi, dodaj vino i ponovno zagrij na vatri. Rasporedi u zagrijane čaše za punč, dodaj žlicu ruma u svaku čašu i tvoja uživancija može početi!

Ako si dovoljno hrabar, slobodno se poigraj sa začinima za još raznovrsniji okus. Uz punč možeš poslužiti i prutiće od sira, hrskave kruščiće ili, ako si više za slatku varijantu, idealne su krafnice ili voćni kolačići.

Dočekaj najljepši dan u godini uz ovo predivno, zimsko piće.