Savršen recept za BLOODY MARY

Ako još nisi probao Bloody Mary, ne znamo što još čekaš!

Lagan je, pitak i sadrži vrlo mali postotak alkohola!

O tome kako je i kada nastao, postoji nekoliko teorija. Među najzanimljivijima je ona koja nas vodi jedno stoljeće u prošlost, u Pariz i 1921. godinu.

Priča kaže da je kombinaciju Bloody Mary stvorio francuski barmen Fernand Petiot, koji je radio u pariškom New York Baru, kasnije preimenovanom u Harry’s New York Bar kako se zove i danas.

Naime, za šankom su mu sjedile dvije gošće iz Chicaga i pričale dogodovštine iz svog lokalnog kafića koji se zvao Bucket of Blood, u kojem je radila neustrašiva konobarica Mary. Poveznicu s imenom koktela nije teško uočiti, ali ideja za improvizaciju sa sastojcima koja se odvijala za vrijeme tog razgovora, ostaje poznata samo našem slavnom barmenu.

Druga legenda kaže kako je pak jedan drugi gost vidjevši koktel rekao da ga podsjeća na djevojku Mary koju je upoznao u kabaretu po imenu Bucket of Blood.

Kako god bilo, barmen Petiot je ostavio trag na daleku budućnost idejom za koktel koji se i dan danas konzumira i to u velikim količinama.

Doduše, tijekom godina se pojavilo nekoliko različitih recepata, ali glavni uvijek ostaju jednaki, a to su vodka i sok od rajčice.

Kada se Petiot preselio u SAD usavršio je koktel dodajući u njega sol, limun i Tabasco umak, a upravo taj koktel zbog imena povezuje se s noći koja se, baš večeras, obilježava diljem svijeta.

Ako organiziraš Halloween party, svakako isprobaj recept – jednostavan je, priprema je brza, a ekipi će se sigurno svidjeti.

Potrebni sastojci za koktel:

100 ml soka od rajčice
50 ml votke
sok četvrtine limuna
kap umaka Tabasco
kap umaka Worchester
prstohvat soli i papra
stapka celera
led

Priprema je vrlo jednostavna. Pa da počnemo:

U blender ili shaker dodaj sok od rajčice, vodku, sok od limuna, Tabasco i Worchester i na kraju malo soli i papra i sve to dobro izmiješaj. U čašu dodaj led i preko njega prelij izmiješanu tekućinu i dodaj stapku celera za dekoraciju.

Ako si spreman na eksperimentiranje, svim tim sastojcima dodaj sitno naribani hren i luk, te čajnu žličicu goveđeg temeljca. To će svakako dodati posebnu notu tvojoj Bloody Mary!

Tvoja je Mary spremna, sad obuci najluđi kostim i dočekaj ekipu u noći za pamćenje!

PS. Kažu da je ovaj koktel izvrstan lijek protiv mamurluka, pa lako moguće da ti dobro dođe i ujutro, zato odmah ostavi za sutra koju čašu viška.

Cheers!